29.3.2012

The unelmatorttu

Tänään on Mikan 50v-päivä ja leivoin illalla hänelle toivomansa unelmatortun.

Hiukan muokkasin ohjetta ja se kannatti; lopputulos oli aiempia leivontakertoja kuohkeampi, pehmeämpi.

Taikinan ohje on vanhasta peruskoulun köksätunnilla saadusta monisteesta ja täytteen ohje on lähes yhtä vanhasta kirjasta Suuri Leivontakirja.

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
3 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaota
1,5 tl leivinjauhetta

Olen aiemmin vaahdottanut munat ja sokerin keskenään, mutta nyt erottelin keltuaiset ja valkuaiset, ja vaahdotin ensin keltuaiset sokerin kanssa, sen jälkeen vatkasin valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Yhdistin vaahdot varovasti ja jatkoin tortun tekoa tuttuun tapaan. Paistoaika 225 asteisessa uunissa noin 5 min.

Täyte
150 g voita/margariinia
vajaa 2 dl tomusokeria
1 keltuainen
2 tl vaniljasokeria

Pehmeähkö rasva vatkataan notkeaksi, lisätään muut aineet ja vatkataan kuohkeaksi.

Laitoin täytteeseen desin tavallista tomusokeria ja loput vajaan desin ruokotomusokeria (Dansukkerin Reilua). Täyte sai ruokotomusokerista kivan rusehtavan sävyn, joka tosin kalpeni tumman taikinan rinnalla. Seuraavaan unelmaleipomukseen voisikin kokeilla tehdä täytteen kokonaan ruokotomusta.

Makean herkun kruunaa päälle valutettu valkosuklaa.



Juhlinta jatkuu lauantaina ja huipentuu huhtikuussa!

 

1 kommentti:

Tiina ja Jari kirjoitti...

Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, paljon onnea Mika, paljon onnea vaan!